mardi 25 août 2009

La Suede .... c est fait !

dag allemaal,

op 15 augustus, op onze lieve vrouw hemelvaart, is mijn grootmoeder gestorven. Ze was een fiere vrouw die van het leven, haar echtgenoot, kinderen en kleinkinderen hield. We hadden het een beetje verwacht, maar we hoopten dat ze deze kleine 3 maanden het nog kon volhouden. Gelukkig heb ik haar net voor we vertrokken afscheid kunnen nemen en toen zag ze er nog heel gelukkig uit en kan ik dat als herinnering behouden. We hebben een kaarsje voor haar opgestoken in de kerk van Kristianstad.

Hier zitten we dan in Kopenhagen, al een stukje dichter bij jullie. Deze week hebben we 700 km door Zweden gefietst en hebben we nood aan 2 dagen rust, om dan ook de stad te bezoeken.

In Zweden hebben we Stockholm bezocht, een mooie stad, het leek mij denken aan een mengeling tussen:Gent, Brugge en Brussel.
Daar zijn we dan een kijkje gaan nemen in een museum waar ze een schip vanuit 1626 helemaal gerestaureerd hebben, op zijn eerste uitvaard (10 augustus 1626) is het na amper 1600m gekapseisd en door het slip in een heel goede staat gebleven, ze hebben het naar boven gehaald in de jaren vijftig. echt een museum die de moeite waard is om te bezoeken, het was ook een aanraden van mijn vake.

de landschappen in Zweden zijn veel platter dan Noorwegen, maar ook nog de moeite waard.

aangezien het nu veel platter is, kunnen we ook veel meer fietsen. We zullen proberen om tegen de 6 of 7de september in Nevelecity aantekomen. Wie wil er ons vergezellen???

On est maintenant au Danemark apres une semaine passe en suede.

La Suede est beaucoup beaucoup plus plate que la Norvege donc on est alle plus vite (700 km en 7 jours). La barre des 4000 km est franchi. On vise maintenant les 5000 km pour arriver en Belgique le 6 ou 7 septembre.

Les paysages Suedois sont moins fabuleux qu en Norvege (on s y attendait !!) mais les villes sont plus charmantes et plus frequentes (une ville tous les 100 km contre une ville au total en Norvege... )

On commence a compter les jours avant la rentree.... mais pas de regret car on aura profite au maximum...


Biz














1 commentaire: